Rens Leijten

Rens is voorzitter van de hondenschool en geeft al jarenlang les aan diverse disciplines zoals Gehoorzame Hond en VEG. Rens is bijna dagelijks te vinden bij de hondenschool, is het niet om te trainen of in te vallen voor een ander, dan is het wel genieten van alle aanwezige honden en hun begeleiders. “Bereiken waar je voor komt trainen” is zijn motto en hij draagt dit dan ook uit aan eenieder.

 

Erwin Biemans

Erwin neemt sinds 2010 zitting in het bestuur en is als penningmeester verantwoordelijk voor de financiële administratie van de hondenschool. Tevens draagt hij zorg voor het innen van de maandelijkse contributie van onze leden. Erwin heeft zelf 1 hond en heeft gehoorzaamheid getraind. Verder heeft hij diverse basiscursussen gevolgd voor instructeur en gedrag van honden bij O&O en Martin Gaus Academy.

 

Johan van Rooij

Johan is secretaris en verzorgt dus de administratie, hij  is kynologisch instructeur en geeft les op onze hondenschool aan de basiscursus, Gehoorzame Hond en dogs4fun. Ook beheert hij onze website. Johan heeft samen met Jet 5 honden, welke allen als zwerfhonden door hen geadopteerd zijn. Hij is een van onze specialisten in het opvoeden en trainen van vooral wat moeilijkere trainbare honden. Johan assisteert tevens regelmatig bij de Breitensport.

 

Petra Vossen

Petra is in het bestuur  belast met de trainingen en ontwikkelingen binnen de hondenschool voor wat betreft cursussen en trainingen. Ze is tevens lid van de opleidingscommissie. Petra is kynologisch instructeur en een onze specialisten op het gebied van moeilijkere trainbare honden, ze verzorgt tevens de theorielessen. Daarnaast begeleidt ze instructeurs tot kynologisch instructeur en geeft ze les aan pups,  basiscursus en Gehoorzame Hond. Petra heeft 2 honden, en heeft met 1 hond frisbee gedaan.

 

Anita van Schijndel

Anita vervult de public relations in het bestuur en is verantwoordelijk voor alles wat we doen met Facebook, Instagram en andere media. Anita is kynologisch instructeur en heeft daarnaast opleidingen gevolgd voor Hoopers en Detectie. Met haar twee honden traint ze zelf ook op dit gebied en mag dus met recht ervaringsdeskundige genoemd worden. Naast de trainingen voor Hoopers en detectie geeft ze ook les aan pups en gevorderde honden.

 

Lidwien Elshout

Onze kynologische instructeur Lidwien geeft les aan pups, Gehoorzame Hond  en VEG. Daarnaast is zij de coördinator van de cursussen dus alle inschrijvingen, indeling van de groepen en het beantwoorden van vragen welke digitaal gesteld worden aan de hondenschool. Lidwien is een bezige bij en volgt regelmatig bijscholingen voor hondengedrag, als ze iets leuks tegenkomt zal ze dit ook delen via onze facebookpagina die zij beheert. Ze heeft 2 honden en heeft hiermee op hoog niveau voor gehoorzaamheid getraind, en doet nu met veel plezier aan Hoopers en detectie.

 

Guido van Dieten

Guido is onze specialist in alles wat met Breitensport te maken heeft. Hij is gediplomeerd instructeur, heeft zelf 3 honden en doet veel vrijwilligerswerk voor opvang van zwerfhonden. Guido geeft al jaren met veel passie les in Breitensport en verzorgt elk jaar alles omtrent de Breitensport wedstrijden.

 

Daniëlle Brands

Daniëlle is kynologisch instructeur en geeft les in bijna alle disciplines, van pups tot VEG, geen uitdaging is haar te groot. Met haar 2 geadopteerde zwerfhondjes volgt ze ook zelf trainingen zoals Hoopers. Tevens traint ze onze instructeurs in praktische kennis en omgang van mens en hond. Daniëlle is ook een van onze specialisten in wat lastiger te trainen honden, is goedlachs en geen uitdaging is haar te groot. Iedere gelukkige hond en begeleider ziet ze dan ook als een overwinning.

 

Jet van Rooij

Jet heeft een passie voor honden en geniet ervan als honden en hun begeleiders alweer een fijne training hebben afgerond. Jet is kynologisch instructeur en heeft daarnaast ook diverse cursussen gevolgd, waaronder o.a. groepen honden te trainen. Samen met Johan heeft ze 5 zwerfhonden en is jarenlang ervaringsdeskundige op het gebied van wat moeilijker trainbaar honden. Ze geeft om die reden al jarenlang training aan de basiscursus en stond en staat aan de basis van Dogs4fun.

 

Patricia van Zutphen

Patricia is bij onze hondenschool gekomen omdat ze een opleiding voor hondengedragstherapeut aan het volgen is en ze een stage adres zocht. Inmiddels geeft Patricia zelf ook cursus aan cursisten op dinsdag en zondag. Tevens verricht ze hand en spandiensten tijdens de informatie avonden.

 

Shelley van Lokven

Shelley is als gediplomeerd instructeur veelal te vinden bij de cursussen voor pups en Gehoorzame Hond, waar ze met plezier les geeft of assisteert. Ze heeft tevens zitting in de opleidingscommissie. Zelf traint ze met haar 2 honden Hoopers en Dogs4fun en is de vrolijkheid zelve. Shelley geeft ook les in de trainingen die ze zelf volgt, dus is daarom ook een echte ervaringsdeskundige.

 

Mikey Bonte

Mikey traint als gediplomeerd instructeur met zijn hond de discipline waar hij ook les in geeft, namelijk Gedrag en Gehoorzaamheid. Gedreven naar perfectie is hij bij uitstek onze instructeur om deze training te geven. Naast gehoorzamen vindt hij ook dat een hond leuk getraind moet worden, en vormt om die reden een goed duo met Sharona op dit gebied.

 

Anneke Coert

Gediplomeerd instructeur is Anneke vooral bezig met het zich verdiepen in hondengedrag. Ze heeft in haar tijd als hulp instructeur vooral gekeken naar het gedrag van honden en geeft nu les aan pups en gehoorzame hond. Daarnaast assisteert ze bij Dogs4fun, wat ze overigens met veel plezier doet. Met haar hond traint ze zelf nu detectie, in heeft de diverse cursussen en trainingen op onze hondenschool bijna allemaal doorlopen.

 

Nathalie van der Zee

Na jarenlang met haar honden Breitensport gedaan te hebben heeft Nathalie het diploma voor kynologisch instructeur gehaald,en heeft zitting in de opleidingscommissie. Nathalie is de eerste kynologisch instructeur in Nederland die erkenning heeft bij de Raad van Beheer! Ze geeft met plezier les aan pups, Gehoorzame Hond en Breitensport, en geen uitdaging is haar te groot. Nathalie is nooit te beroerd om in te vallen bij de lessen en zorgt dan ook mede voor dat een les altijd door kan gaan. Ze traint nu zelf met haar honden voor gehoorzaamheid, dogs4fun en Breitensport, waar ze veel van geniet.

 

Eugène Gras 

Kynologisch instructeur Eugène heeft al 30 jaar zelf honden en daarmee uiteenlopende sporten beoefend. Hij behoort tot de leden die het langst lid zijn van de hondenschool en heeft dus een hele berg aan ervaring met honden. Op de hondenschool is hij voorzitter van de opleidingscommissie. Hij traint met zijn hond momenteel gehoorzaamheid en geniet van de positieve veranderingen van deze geadopteerde Roemeense zwerfhond. Eugène zien we vooral op zaterdag, waar hij meestal les geeft aan pups. Daarnaast assisteert hij bij diverse andere disciplines.

 

Mirjam Krijt

Begonnen met trainen bij Breitensport, is Mirjam inmiddels trainer bij deze sport. Ze is tevens in opleiding voor instructeur, om ook de theoretische kennis bij te spijkeren. Praktijkervaring heeft ze genoeg, doordat ze in het dagelijkse leven  dierenartsassistent is, waardoor ze in noodsituaties dan ook de juiste handelingen kan verrichten. Gelukkig hoeft ze niet vaak in actie te komen bij onze hondenschool. Met haar hond traint ze nog steeds zelf in Breitensport en doet vaak mee aan wedstrijden, die niet onverdienstelijk zijn!

 

Nicole van der Lee

Nicole treedt vaak op als assistent bij puppy cursus, maar ook bij Gehoorzame Hond. Inmiddels doet ze dit al een aantal jaren en heeft ook aangegeven dit nog lang te willen doen.  In het dagelijks leven is Nicole dierenartsassistente dus kan ook veel betekenen  bij incidenten mochten  deze zich voordoen.  Met haar hondje doet ze zelf Breitensport, en heeft er veel plezier in om te zien hoe haar cursisten de fun beleven in een les.

 

Elke van Leeuwen

Als beginnend lid werd Elke gevraagd om instructeur te worden bij onze hondenschool, wat ze met beide handen heeft aangepakt, hiervoor geslaagd is en nu met veel enthousiasme in de praktijk brengt. Ze is graag gezien bij de cursisten van pups en Gehoorzame Hond, waar ze les geeft. Ze traint zelf Hoopers en Gedrag en Gehoorzaamheid met haar hond.

 

Laila Habraken

Onze kersverse (hulp) instructeur Laila is vaak op de hondenschool te vinden. Naast de lessen die ze mee begeleidt voor pups en gehoorzaamheid is ze ook niet te beroerd om bij andere trainingen in te vallen of te assisteren. Hierdoor ontwikkelt ze zich als  volwaardig instructeur waar we hopelijk nog lang van mogen genieten.

 

Lilian van Amelsvoort

Lilian van Amelsvoort is gek op honden. Zij traint sinds 2015 bij onze hondenschool. Samen met haar man heeft zij vanaf puppy tot en met GG basis gehoorzaamheidstrainingen gevolgd met hun Berner Sennenhond Noa. Nu doen zij Breitensport en detectie met haar.
Sinds juni 2019 is zij hulptrainer bij Zoete Lieve. Ook is zij begonnen met de opleiding tot hondentrainer en haar doel is om kynologisch instructeur te worden. Elke zaterdag komt zij vol enthousiasme naar de lessen en zij is erg leergierig. Daarnaast is zij al langere tijd vrijwilliger voor allerlei hand-en spandiensten binnen de hondenschool.

 

Theo Leenders

Theo is als gediplomeerd instructeur meestal bezig met perfectie in trainingen. Om die reden geeft hij les of assisteert hij vooral bij gehoorzaamheidscursussen.  Met zijn hond heeft Theo lang op hoog niveau voor gehoorzaamheid getraind en is hiermee gestopt toen de hond hiervoor te oud werd. Theo is gedreven in zijn lessen en geniet als het doel bereikt is. Zijn lessen zitten vol humor, maar ook discipline neemt een belangrijke rol in de lessen.

Linda Verhofstadt

Linda is kynologisch instructeur. Zij geeft de opvoedcursussen. Haar streven is met enthousiasme en vooral veel plezier te ondersteunen bij de opvoeding. Een goede samenwerking tussen eigenaar en hond staat tijdens haar lessen centraal. Linda is dol op bijscholing en besteedt daar dan ook minimaal één dag per maand haar tijd aan. Met haar herplaatser kruising golden-, labrador Retriever Casper is Linda regelmatig op een trainingsveld te vinden. “Een dog niet gewandeld is een dag niet geleefd.”


Arnt Haanappel

Arnt is kort geleden bij onze hondenschool gekomen, omdat hij de nodige “vlieguren” moest en wilde maken voor zijn opleiding tot kynologisch instructeur aan de Martin Gaus Academie. Deze opleiding gaat hij binnenkort afronden. Om een goede balans te vinden tussen zelf doen en meedoen, geeft hij op zondagochtend zelfstandig aan een groep les en wordt geassisteerd, terwijl hij bij een andere groep weer de instructeur assisteert. Zo leer je van elkaar, is zijn insteek. Arnt vindt het fantastisch om met een combinatie mens & hond (samen) te werken en houdt van een persoonlijke benadering en om de puntjes op de i te zetten. Na instructeur wil hij beginnen met de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut. Zelf heeft hij twee Rottweilers: Dana, een teef (herplaatst met 4,5 maand en een rugzakje) waarmee zijn vrouw en hijzelf gehoorzaamheids- en speurtrainingen hebben gedaan en Rico, een reu (acuut herplaatst met 6 maand en een rugzak) waarmee zijn vrouw gehoorzaamheidstrainingen doet. Iedere keer dat ik op het veld sta, geeft mij ontzettend veel energie en voldoening. ”