Daniëlle Brands

Daniëlle, onze huidige voorzitter, is kynologisch instructeur en geeft les in bijna alle disciplines, van pups tot VEG, geen uitdaging is haar te groot. Tevens traint ze onze instructeurs in praktische kennis en omgang van mens en hond. Daniëlle is ook één van onze specialisten in wat lastiger te trainen honden, is goedlachs en geen uitdaging is haar te groot. Iedere gelukkige hond en begeleider ziet ze dan ook als een overwinning.

 

Erwin Biemans

Erwin neemt sinds 2010 zitting in het bestuur en is als penningmeester verantwoordelijk voor de financiële administratie van de hondenschool. Tevens draagt hij zorg voor het innen van de maandelijkse contributie van onze leden. Erwin heeft zelf 1 hond en heeft gehoorzaamheid getraind. Verder heeft hij diverse basiscursussen gevolgd voor instructeur en gedrag van honden bij O&O en Martin Gaus Academy.

 

Petra Vossen

Petra is in het bestuur  belast met de trainingen en ontwikkelingen binnen de hondenschool voor wat betreft cursussen en trainingen. Ze is tevens lid van de opleidingscommissie. Petra is kynologisch instructeur en een van onze specialisten op het gebied van moeilijkere trainbare honden. Zij geeft detectietraining en verzorgt de theorielessen van opvoedcursussen. Daarnaast begeleidt ze instructeurs tot kynologisch instructeur en geeft zelf puppycursus, basiscursus en Gehoorzame Hond. Petra heeft twee honden; met een hond heeft zij frisbee gedaan.

Lilian van Amelsvoort

Lilian van Amelsvoort traint sinds 2015 bij onze hondenschool en is sinds september 2021 algemeen lid van het bestuur. Samen met haar man heeft zij vanaf puppy tot en met GG-basis gehoorzaamheidstrainingen gevolgd met hun Berner Sennenhond Noa. Na jaren Breitensport- en detectielessen te hebben gevolgd, volgen zij nu Balans- en coördinatietraining met haar.
In juni 2019 is zij begonnen als hulptrainer en inmiddels is zij kynologisch instructeur en een graag geziene trainer bij zowel haar cursisten als de collega- instructeurs. Elke zaterdag komt zij vol enthousiasme naar de lessen en zij is erg leergierig. Daarnaast is zij al langere tijd vrijwilliger voor allerlei hand- en spandiensten binnen de hondenschool.

Lidwien Elshout

Onze kynologische instructeur Lidwien geeft puppyles, Basiscursus, en Gehoorzame Hond. Daarnaast is zij de coördinator van de cursussen; zij verwerkt alle inschrijvingen, maakt de indeling van de groepen en beantwoordt alle vragen welke digitaal gesteld worden aan de hondenschool. Lidwien is een bezige bij en volgt regelmatig bijscholingen voor hondengedrag. Als ze iets leuks tegenkomt, zal ze dit ook delen via onze facebookpagina die zij beheert. Ze heeft met twee honden op hoog niveau voor gehoorzaamheid getraind en Hoopers en Detectie gedaan. Momenteel heeft zij een jonge hond waarmee zij de cursussen bij onze hondenschool volgt.

Guido van Dieten

Guido is onze specialist in alles wat met Breitensport te maken heeft. Hij is gediplomeerd instructeur, heeft zelf 3 honden en doet veel vrijwilligerswerk voor opvang van zwerfhonden. Guido geeft al jaren met veel passie les in Breitensport en verzorgt elk jaar alles omtrent de Breitensport wedstrijden.

Rens Leijten

Rens is bijna 12 1/2 jaar voorzitter van de hondenschool geweest. Het toegangspad naar de hondenschool is bij zijn aftreden, begin september 2021, naar hem vernoemd. Hij geeft al jarenlang les aan diverse disciplines zoals Gehoorzame Hond en VEG. Rens is bijna dagelijks te vinden bij de hondenschool, is het niet om zijn eigen groepen te trainen of in te vallen voor een ander, dan is het wel om te genieten van alle aanwezige honden en hun begeleiders. “Bereiken waar je voor komt trainen” is zijn motto en hij draagt dit dan ook uit aan eenieder.

Jelke

Jelke is een gediplomeerd instructeur. Zij geeft met veel plezier les aan de cursisten van verschillende gehoorzaamheidscursussen. Zij vindt het belangrijk om tijdens de training te werken aan de bijzondere band tussen mens en hond en deze te versterken. Met haar Ierse Setters heeft zij jarenlang jachttraining en Breitensport gedaan. Nu beoefent zij gedrag en gehoorzaamheid en detectie met haar honden.

Arnt Haanappel

Arnt is een paar jaar geleden bij onze hondenschool gekomen, en is inmiddels gediplomeerd kynologisch instructeur. Om een goede balans te vinden tussen zelf doen en meedoen, geeft hij op zondagochtend zelfstandig aan een groep les en wordt geassisteerd, terwijl hij bij een andere groep weer de instructeur assisteert. Zo leer je van elkaar, is zijn insteek. Arnt vindt het fantastisch om met een combinatie mens & hond (samen) te werken en houdt van een persoonlijke benadering en om de puntjes op de i te zetten. Na instructeur wil hij beginnen met de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut. Zelf heeft hij twee Rottweilers: Dana, een teef (herplaatst met 4,5 maand en een rugzakje) waarmee zijn vrouw en hijzelf gehoorzaamheids- en speurtrainingen hebben gedaan en Rico, een reu (acuut herplaatst met 6 maand en een rugzak) waarmee zijn vrouw gehoorzaamheidstrainingen doet. Iedere keer dat ik op het veld sta, geeft mij ontzettend veel energie en voldoening. ”

 

Laila Habraken

Onze instructeur Laila is vaak op de hondenschool te vinden. Naast de lessen die ze mee begeleidt voor pups en gehoorzaamheid is ze ook niet te beroerd om bij andere trainingen in te vallen of te assisteren. Inmiddels heeft Laila zelf een aantal groepen waar ze met passie les aan geeft. Ook verzorgt zij detectielessen voor cursisten.

Mikey Bonte

Mikey traint als gediplomeerd instructeur met zijn hond de discipline waar hij ook les in geeft, namelijk Gedrag en Gehoorzaamheid. Gedreven naar perfectie is hij bij uitstek onze instructeur om deze training te geven. Naast gehoorzamen vindt hij ook dat een hond leuk getraind moet worden en vormt om die reden een goed duo met Laila op dit gebied.

Anneke Coert

Als gediplomeerd kynologisch instructeur is Anneke vooral bezig met het zich verdiepen in hondengedrag. Ze heeft in haar tijd als hulp instructeur vooral gekeken naar het gedrag van honden en geeft nu les aan pups en puberhonden (gehoorzame hond 1 en 2). Daarnaast assisteert ze bij Dogs4fun, wat ze met veel plezier doet.

Nathalie van der Zee

Nathalie van der Zee is kynologisch instructeur en gedragstherapeut. Ze verzorgt met veel plezier de gehoorzaamheidscursussen met daarbij een voorliefde voor de puberhonden. Er is niks mooier dan eigenaren en hun honden bij deze moeilijke fase met humor, creativiteit, geduld en doorzettingsvermogen te begeleiden.
Met haar eigen honden, American Staffordshire Terriërs, heeft ze jarenlang Breitensport getraind en de laatste jaren geeft ze hierin les.
Nathalie is sinds mei 2021 werkzaam als gedragstherapeut voor honden en heeft zich aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren. Op www.tinleygedragstherapievoordieren.nl is hierover meer informatie te vinden, maar je kunt haar natuurlijk ook via de hondenschool benaderen met vragen over (probleem) gedrag.

Mirjam Krijt

Begonnen met trainen bij Breitensport, is Mirjam inmiddels trainer bij deze sport. Ze is tevens in opleiding voor instructeur, om ook de theoretische kennis bij te spijkeren. Praktijkervaring heeft ze genoeg, doordat ze in het dagelijkse leven  dierenartsassistent is, waardoor ze in noodsituaties dan ook de juiste handelingen kan verrichten. Gelukkig hoeft ze niet vaak in actie te komen bij onze hondenschool. Met haar hond traint ze nog steeds zelf in Breitensport en doet vaak mee aan wedstrijden, die niet onverdienstelijk zijn!

Jessica


Jessica kwam in 2017 voor haar maatschappelijke stage meelopen bij onze hondenschool. Ze vond het zo leuk dat ze hulptrainer werd. Nu is zij druk bezig om haar diploma als kynologisch instructeur te behalen. Ze is al zo ver gevorderd dat zij zelfstandig les mag geven aan de cursisten van de GH1 en GH2. Zij doet dit op zaterdagochtend.
Met haar Golden Retriever Vito doet zij combi-fit bij onze vereniging.

Theo Leenders

Theo is als gediplomeerd instructeur meestal bezig met perfectie in trainingen. Om die reden geeft hij les of assisteert hij vooral bij gehoorzaamheidscursussen.  Met zijn hond heeft Theo lang op hoog niveau voor gehoorzaamheid getraind en is hiermee gestopt toen de hond hiervoor te oud werd. Theo is gedreven in zijn lessen en geniet als het doel bereikt is. Zijn lessen zitten vol humor, maar ook discipline neemt een belangrijke rol in de lessen.

 

Frank Welch

Sinds begin 2022 is Frank verbonden aan Zoete Lieve en loopt hij met diverse kynologisch instructeurs mee en geeft inmiddels al zelfstandig les. Ondertussen heeft hij bijna de hele opleiding tot kynologisch instructeur afgerond. Omdat hij zich graag verder wil verdiepen in de taal en gedrag van de honden is Frank ook gestart met de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut.

Tijdens mijn lessen vind hij het vooral belangrijk dat het team van hond en begeleider plezier hebben en goed samenwerken. Dat zorgt ervoor dat het samenwerken leuk blijft en dat hond en begeleider elkaar beter gaan begrijpen.

 

 

Marja Goossens

Marja is kynologisch instructeur en instructeur neuswerk. Zij geeft puppylessen en lessen gehoorzaamheid, waarbij ze de nadruk legt op het bevorderen van een goede band tussen hond en eigenaar(s). Als je weet wat je hond nodig heeft om te leren, kun je beter snappen wat je zelf kunt doen om een fijne hond in huis te krijgen en te houden.
Daarnaast geeft Marja les in detectie, een vorm van neuswerk. Voor honden is de neus het belangrijkste zintuig om de wereld in zich op te nemen. Werken met de neus van de hond is fijn om samen te doen, en voor een hond een vertrouwde manier om bezig te zijn. Spelenderwijs kun je met neuswerk de band met je hond versterken, maar ook onzekere honden kunnen enorm groeien door neuswerk.
Zelf beoefent zij Breitensport en Agility met haar eigen hond. Ook heeft zij zelf met haar hond enkele jaren detectie gedaan.


.

Renate van Wijk

Renate geeft detectie. Ze vindt het geweldig om te zien hoe tijdens de lessen de band tussen hond en mens verbeterd. Het zelfvertrouwen van de hond groeit en de geleider leert vertrouwen krijgen in zijn hond. Een (zekere) hond raakt zijn energie kwijt door het hersenwerk dat hij moet verrichten en keert voldaan naar huis.

Met haar eigen hond volgt Renate ook detectielessen. In het weekend traint ze zelf met haar hond in de bossen. Bij Tinley volgde ze de opleidingen Kynologisch Instructeur en detectie neuswerk.

 

Catrien Klunder

Begin 2021 kreeg Catrien en nieuwe jonge hond en kwam weer in aanraking met (privé) basislessen. Daaruit bleek dat zij dit zo leuk vond dat ze is gaan informeren naar een opleiding tot kynologisch instructeur en inmiddels ook bijna klaar met de opleiding tot kynologisch instructeur. Zelf  heeft ze 2 honden; een oude dame van bijna 15 jaar uit Spanje  en een jonge hond uit Roemenië van ruim 2 jaar oud. Catrien geeft inmiddels zelfstandig les aan diverse groepen en daarnaast loopt zij nog mee met diverse kynologische instructeurs om de fijne kneepjes van het vak te leren.

 

Els Groothuizen

Els geeft bij onze hondenschool al jaren Hooperstraining op donderdagavond. Sinds maart 2022 is zij hulptrainer bij de opvoedingscursussen op zaterdag. Zij heeft een Mechelse herder Moos waarmee zij op hoog niveau gehoorzaamheid en ook teambuilding heeft gedaan. Verder loopt zij shows, doet wedstrijden in Hoopers en Agility en beoefend Detectie met Moos. Verder luistert ze graag naar muziek, kijkt ze naar films en wandelt ze graag. Een bezige bij dus.

Klára Popp

Klára en haar maatje Yoda de Bouvier ondernemen samen veel activiteiten; wandelen, fietsen, stepjoring, zwemmen, gehoorzaamheid trainen (GGB) en Yoda gaat zelfs mee naar het mijn werk, waar Klára docent Biologie is. Een team vormen met je hond en plezier hebben in het samen ondernemen van activiteiten staan voor mij centraal en ik wil graag bijdragen om anderen daar ook in te ondersteunen. Op dit moment ben ik assistent instructeur en hoop in de nabije toekomst de nodige diploma’s te halen om het mooie team van Zoete Lieve te kunnen ondersteunen als zelfstandige instructeur.

Image

Merel Kraaijkamp

Merel Kraaijkamp is op dit moment nog hulpinstructeur maar wil in de toekomst instructeur worden om haar eigen groepen les te mogen geven. Begin 2022 start zij met de opleiding. Merel heeft zelf een labrador waar ze al verschillende cursussen mee heeft afgerond bij Zoete Lieve. Samen met haar hond doet zij nu Balans & Coördinatie.