Hoopers

Op donderdagavond is de nieuwe training “Hoopers”gestart. Een leuke bezigheid voor hond en begeleider.

Hoopers is overgekomen vanuit Amerika en is een vrije nieuwe vorm van hondensport in Nederland.                
Sinds 2014 wordt de sport in Nederland beoefend en worden er ook wedstrijden in gedaan.
Maar wat is Hoopers nu precies?
De hond moet een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie ‘gestuurd’. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen maar staat constant in verbinding met de handler.

Een Hoopers parcours kan bestaan uit hoops, tunnels, tonnen en hekjes. De hond moet door de hoops en de tunnels en om de tonnen en de hekjes heen lopen in een logische, vloeiende lijn. Hiervoor worden de onderdelen eerst apart aangeleerd, waarbij het belangrijk is dat de hond zelfstandig leert werken. Als de hond het principe van ieder toestel snapt, kan er opgebouwd worden naar de combinatie van meerdere toestellen.

De sport is laagdrempelig, en geschikt voor bijna elke hond. Jong of oud, groot of klein,

elke hond kan er zijn energie in kwijt. Ook voor oudere honden die na een mooie carrière

in de sport een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te

beoefenen omdat het wel geestelijke inspanning, maar geen fysieke overbelasting vraagt.

Er komen geen sprongen in een parcours voor , de fysieke belasting is dus minimaal. En dat terwijl het wel een actieve sport is.

Ook voor handlers met fysieke beperkingen is Hoopers zeer goed te doen. Omdat de hond op afstand gestuurd en gehandeld wordt, hoeft de handler zelf minimale activiteit te verrichten. Door middel van lichaams- en stem commando’s wordt richting aangegeven, en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas. Aanmelden voor Hoopers kunt u Hier