Basiscursus

Groene hond

Speciaal voor baasjes en honden die nog nooit of lang geleden een cursus gevolgd hebben, is er de cursus ‘Basiscursus’. Vaak betreft het honden die afkomstig zijn uit een asiel of een hond waarvan de baas al de tweede, derde of zoveelste eigenaar is. Van dit soort honden is vaak onbekend of ze ooit al een cursus gehad hebben en zo ja, hoe lang geleden dat is. Vaak lopen eigenaren tegen problemen aan, zoals: de hond trekt aan de lijn; kan niet alleen thuis zijn; valt uit naar andere honden; enzovoorts. Deze problemen zijn vaak de reden waarom de vorige eigenaar afstand heeft gedaan van de hond.

Er is een groep voor jongere honden tot circa anderhalf jaar en een groep voor oudere honden. De cursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen van een uur en een theorieavond. Een cursusgroep bestaat uit circa 6 tot 8 deelnemers en gedurende de hele cursus blijft deze groep bij dezelfde instructeurs. De inhoud van de cursus is gelijk aan het programma van de cursus Gehoorzame Hond 1, echter aangepast aan het niveau en de eventuele problemen van de cursisten en/of honden. Het doel van deze cursus is ervoor te zorgen dat u een goed opgevoede hond voor binnen én buiten het gezin heeft, die niemand overlast bezorgt en waarmee men zoveel mogelijk plezier kan beleven. Het programma van deze cursus is dus volledig op de praktijk gericht. De cursus wordt afgesloten met een certificaat van deelname.

 

Groene hond

Meer weten?

Kom eens kijken bij de trainingen. Na afloop kunnen we tijd maken voor een gesprekje en het beantwoorden van eventuele vragen. Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook altijd bellen of e-mailen. Bij de agenda kunt u de startdata van de cursussen vinden, bij weekschema de dagen en tijden waarop de cursus gegeven wordt.